Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages; zoek op trefwoord, datum of bekijk de dossiers.

Dode en vijf gewonden door raketaanval Kamp Holland

6 apr 09

Kamp Holland

Bij een raketaanval op de basis Kamp Holland in de Afghaanse provincie Uruzgan is soldaat der eerste klasse Azdin Chadli (20) om het leven gekomen.


Vijf andere militairen raakten gewond. Hun toestand is stabiel. Dat is vanavond door Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm bekend gemaakt.

Het is de eerste keer dat mensen geraakt zijn bij een raketaanval op Kamp Holland. Het is de negentiende Nederlandse dode sinds het begin van de missie in Afghanistan in 2006.

De aanval had vandaag plaats om 18.00 uur Afghaanse tijd. Twee gewonden zijn overgebracht naar Kandahar. Naast de Nederlanders raakten ook twee Afghaanse soldaten gewond door de inslag van een andere raket.

Laffe aanval
De aanval op Kamp Holland is volgens premier Jan Peter Balkenende "laf". Balkenende: "Onze gedachten gaan uit naar de familieleden en vrienden van soldaat Azdin Chadli. Hun verdriet is bijna niet voor te stellen. Het kabinet leeft intens met hen mee.  We denken ook aan de gewonden en hun naasten. We hopen op een voorspoedig herstel. En niet in de laatste plaats aan de Nederlandse mannen en vrouwen in Afghanistan, die vandaag een collega verloren bij de laffe aanval op Kamp Holland."

Tags:
Kamp Holland,
6 april 2009,
Uruzgan,
raketaanval
 

Extra Informatie

Nieuwsuur Op Tv

Maandag t/m Vrijdag
22:00 - 22:52 uur op Nederland 2
Zaterdag
22:00 - 22:30 uur op Nederland 2
Zondag
22:00 - 22:10 uur op Nederland 2

Op de Site

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.
Zoek op trefwoord of bekijk de NOVA-dossiers.

NOVA Archief