Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages; zoek op trefwoord, datum of bekijk de dossiers.

Fireworks-directeur helpt bij vuurwerkshow Heracles

10 apr 02

Voormalig directeur Pater van S.E. Fireworks heeft hand- en spandiensten verleend bij een vuurwerkshow in het stadion van SC Heracles. RTV Oost heeft Pater op beeld vastgelegd terwijl hij vuurspuwende kegels aan het plaatsen was op het veld van Heracles. Deze beelden zendt het tv-station maandagavond uit.

Pater verrichtte deze werkzaamheden vier dagen na de veroordeling van de Almelose rechtbank van de twee directeuren van Fireworks inzake de vuurwerkramp. Pater verklaarde in de media na de veroordeling zich nooit meer met vuurwerk in te laten.

De man uit Glanerbrug werd zaterdagavond herkend door enkele cameralieden. Op het veld plaatste hij kleine fonteinen die siervuurwerk uitspuwden. Pater was ingehuurd door het Enschedese All Round Special Effects die een vergunning had om de vuurwerkshow te houden voor de supportersvereniging van Heracles.

Paters advocaat G. Meijers bagatalliseert het voorval. "Het ging helemaal niet om vuurwerk, maar om lichteffecten. Je kunt het vergelijken met kaarsjes op een ijstaart. Pater zegt zich niet meer met vuurwerk bezig te zullen houden. Deze actie komt wel hoogst ongelukkig."

Directeur van All Round Special Effects wil geen commentaar geven. Voorzitter J. Smit van SC Heracles zegt niet op de hoogte te zijn geweest van de medewerking van Pater. "Ik herken de man niet. Wij doen alleen zaken met een gecertificeerd bedrijf en dat is All Round Special Effects. Wij hebben van de politie een vergunning gekregen het siervuurwerk af te steken. Als Pater zou hebben meegewerkt is dat zeker niet leuk. Dan moeten wij ons afvragen of we ooit nog zaken doen met All Round Special Effects."

Volgens een woordvoerder van de politie Twente wist de politie niet dat Pater zaterdagavond op het veld rondliep. Pater beschikt niet meer over een erkend certificaat sinds S.E. Fireworks op zaterdag 13 mei 2000 werd verwoest.

(Bron: ANP)

Waardering
1 ster
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
(0 stemmen)

Stuur door

Meer over dit onderwerp

Andere items op de site

 

Extra Informatie

Nieuwsuur Op Tv

Maandag t/m Vrijdag
22:00 - 22:52 uur op Nederland 2
Zaterdag
22:00 - 22:30 uur op Nederland 2
Zondag
22:00 - 22:10 uur op Nederland 2

Op de Site

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.
Zoek op trefwoord of bekijk de NOVA-dossiers.

NOVA Archief