Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages; zoek op trefwoord, datum of bekijk de dossiers.

Gretta Duisenberg bezoekt Arafat

8 jan 03

Gretta DuisenbergGretta Duisenberg heeft woensdag anderhalf uur gepraat met de Palestijnse leider Yasser Arafat. Die bedankte haar voor haar steun: "We zullen haar hulp aan ons volk niet vergeten."

Tijdens de lunch op diens hoofdkwartier in Ramallah op de Westelijke Jordaanoever vroeg Duisenberg Arafat of hij net zoals zij de Palestijnse zelfmoordaanslagen veroordeelt. Duisenberg zei na afloop van de bijeenkomst dat Arafat er alles aan doet om die tegen te gaan. "Maar hij is natuurlijk heel beperkt omdat hij vastzit", zei de Nederlandse. Arafat benadrukte dat hij zelfs een aantal zelfmoordaanslagen had voorkomen.

Ze kwamen hand in hand naar buiten, waarbij Duisenberg haar arm om de schouder van Arafat had geslagen.

Gretta Duisenberg, de vrouw van president Duisenberg van de Europese Centrale Bank, bezoekt deze week de Palestijnse Gebieden om aandacht te vragen voor de situatie waarin het Palestijnse volk zich bevindt door de bezetting door het Israëlische leger. Haar uitlatingen over Palestijnse zelfmoordacties leidden in politiek Den Haag tot felle reacties van VVD, CDA en de kleine christelijke partijen.
(Bron: ANP)

 

Extra Informatie

Nieuwsuur Op Tv

Maandag t/m Vrijdag
22:00 - 22:52 uur op Nederland 2
Zaterdag
22:00 - 22:30 uur op Nederland 2
Zondag
22:00 - 22:10 uur op Nederland 2

Op de Site

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.
Zoek op trefwoord of bekijk de NOVA-dossiers.

NOVA Archief