Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages; zoek op trefwoord, datum of bekijk de dossiers.

Abbas en Sharon zeggen ontmoeting af

5 aug 03

De ontmoeting tussen premier Sharon van Israël en zijn Palestijnse ambtgenoot Abbas gaat morgen niet door. Abbas heeft de top afgezegd uit onvrede over het aantal gevangenen dat Israël wil vrijlaten. Sharon zegde op zijn beurt de ontmoeting af, uit verontwaardiging over de aanslag op een vrouw en drie kinderen.

Gisteren maakte Israël de namen bekend van gevangen Palestijnen die vrijkomen. Er staan 443 namen op de lijst, en dat vindt Abbas te weinig. Bovendien zouden 182 van hen binnenkort toch al vrijkomen.

Radicale Palestijnse groeperingen eisen de vrijlating van ruim zesduizend Palestijnen, maar Israël is niet van plan gevangenen vrij te laten die direct betrokken zijn geweest bij aanslagen. De Palestijnse autoriteiten willen overleggen met de Israëliërs over de lijst met vrij te laten personen.

Israël is woedend over de aanslag van zondagavond, waarbij een vrouw en drie kinderen gewond raakten. De daders kwamen vermoedelijk uit Bethlehem op de Westelijke Jordaanoever. Volgens Israël bewijst de aanslag dat de Palestijnse autoriteiten terrorisme gedogen. Na de aanslag schortte minister van Defensie Mofaz de overdracht van steden aan Palestijns bestuur op.

Sharon en Abbas ontmoetten elkaar voor het laatst op 20 juli, aan de vooravond van de top met president Bush in Washington.

(Bron: NOS Nieuws)

Waardering
1 ster
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
(0 stemmen)

Stuur door

 

Extra Informatie

Nieuwsuur Op Tv

Maandag t/m Vrijdag
22:00 - 22:52 uur op Nederland 2
Zaterdag
22:00 - 22:30 uur op Nederland 2
Zondag
22:00 - 22:10 uur op Nederland 2

Op de Site

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.
Zoek op trefwoord of bekijk de NOVA-dossiers.

NOVA Archief