Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages; zoek op trefwoord, datum of bekijk de dossiers.

NOVA Politiek - Rotterdam moet gezelliger

27 JAN 10 - Door redactie

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen gidst NOVAtv.nl u door het lokale nieuws. In deze aflevering: het nieuwe Binnenstadsplan moet het centrum van Rotterdam aantrekkelijker maken.


Het centrum van Rotterdam is te ongezellig. Daardoor gaan mensen uit de regio voor theater- of museumbezoek liever naar steden als Amsterdam of Antwerpen.

In het Binnenstadsplan 2008-2020 wordt het grootste probleem van het stadscentrum de 'magere verblijfkwaliteit' genoemd.  In het Binnenstadsplan worden maatregelen aangekondigd als het zichtbaarder maken van culturele instellingen en het aantrekkelijker maken van het centrum door mooiere bestrating en meer groen. Een overdaad aan lommerrijke lanen kan Rotterdam inderdaad niet verweten worden.

Het plan is overigens nog niet defnitief vastgesteld. De gemeenteraad moet er nog over beslissen. Leefbaar Rotterdam heeft al te kennen gegeven weinig te zien in het investeren in cultuur.

Overigens is recent aangekondigd dat kramen (zoals oliebollenkramen) niet meer welkom zijn in het centrum. Ze zouden de stad een rommelig aanzicht geven. "Het zou goed zijn als al die losse kraampjes weggaan en daar mooie kiosken voor in de plaats komen", aldus wethouder Schrijer.

Tags:
Rotterdam,
NOVA Politiek

Meer over dit onderwerp

Andere items op de site

 

Extra Informatie

Nieuwsuur Op Tv

Maandag t/m Vrijdag
22:00 - 22:52 uur op Nederland 2
Zaterdag
22:00 - 22:30 uur op Nederland 2
Zondag
22:00 - 22:10 uur op Nederland 2

Op de Site

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.
Zoek op trefwoord of bekijk de NOVA-dossiers.

NOVA Archief