Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages; zoek op trefwoord, datum of bekijk de dossiers.

NOVA Politiek - Duurder stadion voor FC Zwolle

1 FEB 10 - Door redactie

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen gidst NOVAtv.nl u door het lokale nieuws. In deze aflevering: het nieuwe stadion van FC Zwolle is veel duurder geworden dan begroot.


Dat bericht De Stentor. Het stadion zou volgens de begroting 24 miljoen euro kosten, maar de uiteindelijke kosten zijn vele miljoenen hoger. Nu liggen de projectontwikkelaar en de aannemers met elkaar in de clinch over wie daarvoor verantwoordelijk is.

Volgens de aannemers, die zich hebben verenigd in VOF Stadionbouw, heeft de ontwikkelaar verschillende wijzigingen in de plannen aangebracht waardoor meerwerk ontstond. Projectontwikkelaar SOZ BV beweert daarentegen dat de aannemers schuld hebben doordat het project vertraging heeft opgelopen.

De gemeenteraad van Zwolle windt zich op over het conflict. De VVD-fractie wil van de verantwoordelijk wethouder weten of dit conflict gevolgen heeft voor FC Zwolle, dat het stadion huurt. Maar de PvdA zegt dat het geen zaak van de gemeentepolitiek is; het gaat volgens de fractie om een conflict tussen twee bedrijven.

Tags:
FC Zwolle,
1 februari 2010,
voetbal,
NOVA Politiek
 

Extra Informatie

Nieuwsuur Op Tv

Maandag t/m Vrijdag
22:00 - 22:52 uur op Nederland 2
Zaterdag
22:00 - 22:30 uur op Nederland 2
Zondag
22:00 - 22:10 uur op Nederland 2

Op de Site

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.
Zoek op trefwoord of bekijk de NOVA-dossiers.

NOVA Archief